alles begint en eindigt in de grond. dankzij mycelium.

Aan de andere kant van ons spectrum, parallel aan de oppervlakte van onze wereld, leeft de onzichtbare dirigent van al het leven op aarde.

Wat doet PSBR

Het onzichtbare
zichtbaar maken

Mycelium groeit door de aarde, voedt en beschermt planten via de wortels, en verteert omgevallen bomen. Je loopt dagelijks langs massa’s mycelium zonder dat je het ziet. De kweekset van PSBR brengt het mycelium van het bos naar je woonkamer en maakt het onzichtbare zichtbaar.

Mycelium groeiend op stro

Wat wil psbr

plastic helpen
vervangen

Ook onzichtbaar is de grote hoeveelheid plastic die wordt gebruikt bij het kweken van paddenstoelen. PSBR ontwikkelt een bioplastic welke op locatie verwerkt kan worden tot vruchtbare compost. In plaats van plastic afval kan er aarde gemaakt worden: precies zoals de paddenstoelen het willen hebben!

Wat is PSBR

Een ode aan
de paddenstoel

Mijn naam is Ronald Postma. Ik ben half Slowaaks, en al voordat ik oud genoeg was om te praten leerde ik dat iedereen heel blij werd als er een boleet werd gevonden. Al snel kende ik meer paddenstoelen dan woorden. Toen ik jaren geleden ook leerde om zelf paddenstoelen te kweken, ontstak dat een passie die nu PSBR is geworden: een ode aan de paddenstoel.