an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 · an online space to admire mushrooms · plastic-free do-it-yourself mushroom grow kits · free shipping from €75 ·
De pizza op de foto komt van O Sole Mio in Scheveningen, de beste pizzeria in Nederland. Ik nam een vers geoogst boeket oesterzwammen mee, en vroeg of ze daarmee de pizza fungi konden maken. Zo makkelijk kan het zijn. Je kunt natuurlijk ook een pizza margherita laten bezorgen, en je gebakken oesterzwammen erop gooien!
Een dag van tevoren
Op de dag dat je pizza wilt maken, ben je zo klaar – omdat je een paar dingen de dag ervoor voorbereidt:
Deeg bereiden
Mix in een grote kom 400 gram bloem met 220ml lauw water, een half zakje gedroogd gist en het zout. Roer alles goed door, dek de kom af met een deksel of folie en laat het een uur rusten. In deze tijd kun je de saus maken en de mozzarella voorbereiden.
Neem het deeg uit de kom. Kneed het deeg, stomp het deeg, gooi het tegen het aanrecht, masseer het. Doe dit zeker 5 minuten, tot je een fijne elastische bal deeg hebt.
Plaats de bal deeg terug in de kom, dek de kom af met een deksel of folie en laat het tot de volgende dag rusten op een warme plek in huis.
Mozzarella voorbereiden
Gebruik echte buffelmozzarella, één bol van 125gr per persoon. De meeste mozzarella uit de supermarkt bevat erg veel water, en dit kan ervoor zorgen dat het op de pizza erg veel water loslaat. Je kunt de mozzarella door de helft snijden, en een dag van tevoren (als je het deeg en de saus maakt) in een zeefje boven een bakje in de koelkast zetten om uit te lekken.
Saus maken
Je kunt een tomatensaus kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Gebruik hiervoor 2 blikken gepelde roma tomaten van goede kwaliteit. Doe dit een dag van tevoren, als je het deeg ook maakt.
Fruit in een soeppan een fijngesneden ui en 2 tenen knoflook aan in olijfolie.
Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten en een handvol verse basilicum blaadjes toe, en breng het roerend aan de kook.
Maak er met een staafmixer een gladde saus van, breng op smaak met zout en peper, en laat het nog een halfuurtje zachtjes doorpruttelen.
Laat het afkoelen, en bewaar in de koelkast tot de volgende dag.
Pizza maken
De grote dag is aangebroken! Zet je oven aan op de hoogste stand, en als je een pizzasteen hebt verwarm je deze in de oven.
Verdeel het deeg over 2 porties, en maak 2 ronde pizza’s. Je kunt het in plaats daarvan ook verdelen over één bakplaat.
Als je geen pizzasteen hebt, bak het deeg dan twee minuutjes voor in de oven voordat je de ingrediënten erop doet.
Verdeel de saus over de pizza’s, en besprenkel ze met gesneden ui en stukjes mozzarella.
Scheur de oesterzwam in strips, en verdeel het over de pizza. Bak de pizza tot het deeg goudbruin is.